11-tid av King Kong

Bjässen King Kong har startat sporadiskt den senaste tiden. Men intrycket på Solvalla i fredags, då sexåringen vann på 1.11,6a/1640 m skvallrar om en fin kommande säsong. Förstapriset i lunchloppet var 40.000 kr.

Efter starten i ett STL/V75-lopp på Åbytravet i slutet av augusti, dröjde det till 20 december innan nästa start. Efter årsdebuten som oplacerad på Solvalla 29 april, var det bara en vecka mellan fredagens start.

King Kong var rejält på tårna i starten och kunde erövra ledningen i en snabb öppning, som blev noterad till 1.10 första 500 m.
Upp till varvning, hela tiden med Florence Ima-P Lennartsson snett utvändigt kom duon på tiden 1.12,1.
Runt slutsvängen pressade Florence Ima stenhårt utvändigt och i början av upploppet hade stoet också kopplat ett litet segergrepp.
In mot mål visade King Kong fin styrka då han kontrade till segern och vann på nya rekordet 1.11,6a/1640 m. En rejäl förbättring från 1.12,9a/1640 m som sattes på Halmstad i juli förra sommaren som fyra i ett STL/V75-lopp.

Efter segern ståtar King Kong med en startprissumma på 291.500 kr och startpoängen uppgår till 1.170. Framöver kommer nog Brad De Veluwe-sonen att mäta krafterna mot kamraterna i klass I inom STL-cirkusen.

Kim Eriksson deläger ihop Stall Malmqvist KB och uppfödare är G Hillerlöv Björkman & K Björkman.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*