Mantorptravet - Ledaren

Ledaren - Sportchefens krönika

(Från travprogrammet - måndag 11 oktober)

Välkomna tillbaka - ungdomar på scen

Höstens stora tävlingsdag med treåringsloppet Sikta mot stjärnorna är det dags för på måndag. Samtidigt har vi den stora glädjen att hälsa ALL publik välkommen tillbaka, det är slut på restriktionerna gällande allmänna sammankomster och idrottsevenemang. Vi har en rolig tävlingsdag framför oss med treåringslopp, ett tvååringslopp, snabblopp över korta distansen och ett långlopp över mastiga 3640 m!

Den 27:e upplagan av Sikta mot stjärnorna har en ny version i år. Försöken är slopade och det körs ”bara” ett lopp med ett förhöjt förstapris och fina pengar i platserna bakom vinnaren också. Loppet har samlat ett intressant startfält med dubbla E3-vinnaren Felix Orlando i favoritpositionen. Orlando Vici-sonen tränas av Per Nordström som har firat stora framgångar på Mantorp i år med Önas Prince. Blir det en ny storloppsseger nu?
Från Norge gästspelar Frode Hamre med duon Asteroid och Southern Mazzarati. Den förstnämnda är obesegrad i fem starter i Sverige och blir ingen lätt motståndare för favoriten!
Stormvarning utfärdas också för hemmahästen Iznogoud Am som drog innerspåret bakom bilen. Stefan P Pettersson har känt i träningsjobben att denna häst är ”något alldeles extra” och hästen var ett stort stallskrik i Sverige-debuten på Solvalla. Lång distans över två och ett halvt varv, temposänkningar och förflyttning i sidled på upploppet blev lite för mycket den dagen. Nu är det hemmaplan och raka spåret…till mål!?  

Bra anmält i tvååringsloppet

Årets första tvååringslopp på Mantorp går av stapeln i kväll. Elva ungdomar kommer ut i kvällens första lopp och det är god spridning varifrån gäster kommer. Tipset till Johan Untersteiner-tränade Global Diplomacy som visade en 16-tid i debuten. En intressant start gör Kevin Gondets Jacara Du Pont som har tränats upp i Frankrike och som kvalade på en 17-tid i somras. Hemmalaget representeras av Johan Leif Gustafssons lilla pigga Ämma Hebre.

Tunt i Sprinterkrevaden och UltraStayern
I båda loppen med ett förstapris på 50.000 kr blev det tunt anmält. Sprinterkrevaden över 1640 m lockade endast sex ekipage till start. Loppet placerades utanför V64-kupongen för att göra omgången mer ”streckkrävande”. Som inledning på V64-spelet ligger nämligen UltraStayern som avgörs över 3640 m. Här var det lite bättre intresse, då sju ekipage anmäldes. Dessa är spridda över tre olika distanser. Eftersom ingen häst anmäldes, med startprissumman upp till 350.000 kr, flyttades Cobbys Nana och övriga fram 20 m. Därmed blev loppet något kortare…
 
Välkomna till kvällens tävlingar och ett stort lycka till från Erica, Linda och Roger.

- annons -

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.