Mantorptravet - Ledaren

Ledaren - Sportchefens krönika

(Från travprogrammet inför måndag 10 maj)

Sommar-feeling på måndag?

Våren har varit ruggig men nu signalerar väderapparna bättre och varmare väder framöver. På måndag kan det t o m bli runt 20 grader i Mantorp! Utan tvekan finns sommaren runt hörnet och även våra aktiva verkar vara sugna på att starta hästarna i större utsträckning än tidigare.

Det var stort intresse inför våra tävlingar och hela 139 st hästar finns anmälda i våra elva lopp på måndag kväll. Det saknas inte heller stjärnhästar med gott om startpoäng. Hela 28 st tusenpoängare är anmälda till start.
Tvångsstrukna hästar är aldrig roligt att rapportera om, men det finns faktiskt sådana i mer än hälften av loppen på måndag. I två av V64-loppen krävdes över 500 startpoäng för att komma till start.

Björn Goop kommer med tio stycken
Färjestads Björn Goop är flitigast beträffande gästhästar på måndag. Hela tio stycken finns med i transporterna(!) ned till Mantorp. Efter en lugn inledning på säsongen för stallet är både antalet starter och segrar på rask takt upp mot det normala.
Björn Goop har också bästa förslaget till V64-spik i omgången. I stayerloppet som utgör V64-3 hamnade italienskfödde Astronascente Zac på ett intressant läge och trots att ekipaget startar med 20 m tillägg kommer han säkert att återfinnas i ledning i ett tidigt skede av loppet.
Hemmahästen McGarret, som toppspurtade fint i skymundan i ett STL-lopp på Örebrotravet, är värsta motståndaren.

Solkattens-hästarna intar Mantorp
Länets mest framgångsrika uppfödare, Bio Consulting i Söderköping AB har tre uppfödningar till start på måndag. Uppfödningarna med ”efternamnen” Ganesha (lopp 2), Shirazi (lopp 4) och Ferrari (lopp 8) startar. Den sistnämnda är mest känd, då Gift Kronos-avkomman har gjort det bra för Andreas Forsberg under 2020-2021.
På senare tid har paret Mats och Susanne Solönhaf blivit mer verksamma i uppträningen av hästarna och ett samarbete med den rutinerade Conny Larsson har givit fina framgångar.
Solkattens Shirazi har vunnit två av tre starter i april och därmed har Maharajah-avkomman tilldelats utmärkelsen ”Månadens häst” för april. Sexåringen drog ett passande läge i V64-inledningen.
Conny Larssons egenägda Solkattens Ganesha övertygade stort vid vinsten i årsdebuten. Därefter har det strulat i tre starter. Uppgiften i lopp två på måndag känns överkomlig.

Juni och juli närmar sig
Vår tredje STL-dag för året, lördagen 5 juni närmar sig med stormsteg. Bland annat kör vi då fyraåringsloppet Ina Scots Ära med 250.000 kr till segraren. Östgötaloppet med 150.000 kr till segraren utgör guldloppet över lång distans. Vi brukar få mycket bra anmält även denna omgång.
I juli har vi endast en tävlingsdag (måndag 5 juli) och den kvällen kommer också att hålla hög klass med extra prispengar. Vi kör då klassiska Mantorpsloppet med 75.000 kr till segraren. Utöver det två treåringslopp och ett fyraåringslopp ingående i Svensk Travsports Unghästserie. Dessutom är det Jörgen Axéns Minnesdag och ett stayerlopp är döpt till ”Jörgen Axéns minneslopp”. 

Eventuell öppning för gäster
Regeringen har gått ut med förslag på hur en ev öppning för publik skulle kunna ske i landet och det gäller naturligtvis landets travbanor också. Vi följer noga utvecklingen med smittspridningen både lokalt och nationellt och har några olika scenarier klara för att kunna öppna upp när läget så tillåter. I skrivande stund vet vi inte hur och när eftersom vi just nu befinner oss i personlig lockdown i Östergötland. Vi uppdaterar med information så fort vi vet mer. Håll i och håll ut och var rädda om varandra!

Lycka på måndag önskar Erica, Linda och Roger.

- annons -

Image
Image

MANTORP ARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

- annons -