Månadens häst juni - Amerindienne
Stefan P Pettersson-tränade Amerindienne segrade i bronsdivisionens försök på nytt banrekord. Bild: Magnus Strömsten.

Månadens häst för juni har tilldelats Amerindienne. En start gjordes under månaden och det var i ett STL-lopp på hemmaplan 5 juni. Sexåringen vann ett bronsdivisionsförsök med Örjan Kihlström i vagnen.

Amerindienne - valack 6 år efter Quarcio Du Chene – Electra Bac. Morfar Indian Silver.
Tränare: Stefan P Pettersson
Skötare: Sara Andersson
Uppfödare: Grubisic Mato, Norrköping
Ägare: Easy KB, Uppsala

Mantorp 5 juni:
STL/V75-dagen genomfördes i ett soldränkt Mantorp och dom yttre förutsättningarna var perfekta. Hela sju banrekord slogs, varav fyra inom V75-spelet. Hemmahästen Amerindienne satte tonen på dagen genom att vinna bronsdivisionens försök med Örjan Kihlström på nya banrekordet 1.12,2/2140 m.

Det fanns bara ett Mantorpsekipage med i lördagens V75-omgång och det var Amerindienne som Stefan P Pettersson selade ut i den inledande avdelningen och vann. Den här sexårige valacken besitter enorma resurser, men har haft stora problem att hålla ihop aktionen den i slutdelen av loppen.
Amerindienne fick 750 meter från mål anfallssignalen av Örjan Kihlström från andrapar utvändigt. Redan innan slutsvängen tog han greppet på storfavoriten Sato, men bakom smög stallskriket Riptide R.D. med på pigga ben. Men Amerindienne har riktig styrka och trots att aktionen flöt lite sämre över upploppet var segern aldrig i fara.
Förstapriset till ägarna Easy KB i Uppsala uppgick till 110.000 kr och segertiden alltså 1.12,2/2140 m (äldre h/v 2140 m volt).

Så här kommenterade Stefan P Pettersson vinsten på Mantorp.
 - Vi har jobbat mycket med Amerindienne sedan han kom in i vår träning. Det har blivit bättre och bättre hela tiden. Det är en stor och grov häst som är så bra att han kan tävla med tunga skor och ändå vinna. Därför borde det kunna finnas mer att utveckla när vi kan plocka av skorna, avslöjar Stefan P Pettersson.
 - Jag fick upp segerkänsla 800 meter från mål, för jag vet att sista långsidan är Amerindiennes bästa bit. Däremot har han sin sämsta bit sista 100 meterna. Men Örjan tyckte inte det var något besvär att hålla Amerindienne i trav. Mera att han hade svårt att nå fram till fotstegen som jag hade långt ifrån, säger en som vanligt glad Stefan P efter segern.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*