Månadens häst juli - Hall Of Am
Hall Of Am och Magnus A Djuse vid vinsten i ett test inför Stochampionatet. I finalen slutade ekipaget femma.. Foto: MVA Foto 070-397 43 85

Månadens häst för juli har tilldelats Hall Of Am. Två starter gjordes under månaden och det var i ett uttagningslopp till Stochampionatet på Axevalla 16 juli och i finalen nio dagar senare.

Hall Of Am - sto 4 år efter Muscle Hill – Hall Of Face. Morfar Enjoy Lavec.
Tränare: Stefan P Pettersson
Skötare: Martina Lundin
Uppfödare: Am Bloodstock AB, Stockholm
Ägare: Stall Courant AB, Stockholm

Axevalla 16 juli:
I uttagningsloppet kördes Hall Of Am till ledningen med Magnus A Djuse efter 350 m, medan loppets storfavorit Honey Mearas backades ned i kön. Öppningen blev tuffa 1.10,1 första 500 m följt av 1000 m på 1.13,7.
När 1200 m återstod av loppet avancerade Örjan Kihlström fram med Honey Mearas och tog positionen först i andraspår, dock en bit ned i fältet. Upp till 2000 m kom Hall Of Am på fortsatt tuffa 1.13,8. På upploppet höll Hall Of Am undan och vann loppet med en längd på tiden 1.13,4a/2640 m. Sista 500 m avverkades i underkant av 1.12.

Axevalla 25 juli:
I finalen fick Hall Of Am spår två och hon tillhörde en av dom mest betrodda i fältet. Honey Mearas (från spår 11) var åter favorit men nu skiljde det inte lika mycket ned till andraspelade Hall Of Am (29% mot 18%).
I startrusningen togs Hall Of Am försiktigt den första biten och kördes i rygg i andraspår. När hon blev utan rygg blev taktiken annorlunda. Magnus A Djuse körde ”framåt” och fick överta ledningen strax före passering första 500 m på 1.09. Återigen blev stoet väl pigg i spets och tidspasseringarna var ganska lika dem i försöket. Efter passering första 2000 m på 1.13,7 fanns Barbro Kronos-E Adielsson under anfall i spåren, tätt följd av Honey Mearas. Hall Of Am drog undan i ett friskt tempo runt den sista kurvan och ledde fortfarande med 200 m till mållinjen. Då passerades hon först av Barbro Kronos (måltvåa) och även av Honey Mearas (vinnaren). I mål inkom Mp-stoet som femma på tiden 1.13,2a/2640 m.
Femteplatsen var värd 192.000 kr. Försöksvinsten 75.000 kr.

Såhär kommenterar Stefan P Pettersson starterna på Axevalla.
 - Försöksvinsten togs ju enkelt på pigga ben. Vi fick välja spår i finalen tidigt och det blev spår två.
 - I finalen hade vi olika taktiska upplägg. Det mest optimala hade varit rygg i andraspår men efter bit så var det att välja på utvändigt utan rygg och ledningen. Då blev ju plan B (spets) aktiverad.
 - Det såg bra ut länge och världsrekord-tempot höll ju Hall Of Am 2500 m av loppets 2640 m.
 - Det känns så klart som en missräkning med en femteplats men vi tar nya tag i Derbystoet där uttagningsloppet körs tisdag 24 augusti.

Finalen avgörs söndag 5 september med ett förstapris på 1 miljon kronor.
 - Där handlar det om 2140 m autostart och den distansen är nog hennes bästa distans säger en förhoppningsfull Stefan P Pettersson.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*