Månadens häst - Maj 2021 - Runkeeper M.J.
Tränaren Lars Holmberg och sambon/hästskötaren Lizette Falk mottager Månadens Häst-täcket. Foto: Privat

Månadens häst för maj tilldelades Runkeeper M.J. Stoet gjorde två starter under månaden och var obesegrad efter vinster 10 maj på Mantorp och 20 maj på Örebrotravet. Läs mer om loppen nedan:

Runkeeper M.J. - sto 6 år efter Racer Bourbon - Nicole S.T. Morfar Falnos Delegate.
Tränare: Lars Holmberg (a)
Skötare: Lizette Falk
Uppfödare: Johnsén Marie, Vänersborg
Ägare: Holmberg Lars, Falk L & Nilsson I


Mantorp 10 maj:
Hemmaseger blev det i den andra V64-avdelningen. Här kördes det hårt framme i täten, något som passade Runkeeper M.J. som kördes barfota runt om för första gången och serverades ett fint lopp av Tobias J Gustafsson. 300 meter från fick stoet anfallssignalen och hon avgjorde lätt över upploppet. Tränaren till Runkeeper M.J. är amatören Lars Holmberg och det var stoets första seger i karriären..

Örebro 20 maj:
Efter att ha varit segerlös i 16 lopp uppträder nu Lars Holmberg-tränade Runkeeper M.J. som en ”ny häst”. Den imponerande segern på hemmaplan nyligen följdes upp av en ny viktoria på Örebrotravet igår kväll.

Körande Linda Sedström hade ett sjundespår bakom bilen och ekipaget kom ned i ett bra läge omgående.
Ledande Staro Kitty med kusken Roy Atle Ruud Nilsen signalerade tydligt  att han ville släppa ledningen och efter ca 400 m återfanns Mp-hästen i ledningen. Strax därefter kom tidsnoteringen för första 500 m på 1.12,9 och ett spetsförsök av Hoonigan som också kunde överta ledningen från Runkeeper M.J. efter ca 650 m.
Tempot hölls väl uppskruvat och fältet varvade på km.tiden 1.14,4.

Efter att ha varit fastlåst en bit blev det åter fritt spelrum för Linda Sedström och Runkeeper M.J. sista 750 m kvar av loppet.
Ledaren utmanades och dessa två hästar lämnade övriga en bit bakom sig.

När öronkappan drogs 250 m kvar ökade Runkeeper M.J. farten igen medan ledaren hade det kämpigt. In mot mål seglade stoet ifrån konkurrenterna och vann ohotad med fem längder på tiden 1.14,8a/2140 m, en tiondel sämre än vid segern på Mantorp 10 maj.

De två segrarna under maj har inbringat 50.000 kr till ägarna Lars Holmberg, skötaren Lizette Falk och Ingvar Nilsson.  

Vad har hänt med stoet den senaste tiden?
 - Egentligen har hon tränat mycket bättre än resultaten en lång tid tillbaka.
 - I höstas i samband med att min sambo Lizette Falk (som gör ett jättejobb med hästarna) fick en hjärtinfarkt så lämnade vi bort Runkeeper M.J. i proffsträning.
 - Efter den svaga insatsen för oss i årsdebuten 14 januari uppdagades att hon led av en magkatarr/sår och ordinerades därför GastroGard. Det svarade hon bra på och vi passade även på att behandla henne på ett par punkter.
 - Därefter har hon aldrig varit sämre än trea i fem starter och utvecklingskurvan pekar kraftigt uppåt för dagen. Så bra som hon är just nu, så känns det lite som att vara i en ”dröm”.
 - Igår sa körande Linda Sedström att hästen svarade piggt när hon ryckte öronkappan i slutkurvan och det fanns gott om krafter kvar i mål.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*