Månadens häst - Januari 2021 - Solkattens Ferrari
Solkattens Ferrari vinner klass II-försöket i Eskilstuna 30 januari.. Bild: TR Media

Månadens häst för januari tilldelades Solkattens Ferrari, mest tack vare segern i Eskilstuna 30 januari i ett klass II-försök. Läs mer om loppet nedan:

Solkattens Ferrari - valack 5 år efter Gift Kronos - Ballerina River. Morfar Dream Vacation.
Tränare: Andreas Forsberg (a)
Skötare: Andreas Forsberg
Uppfödare: Bio Consulting i Söderköping AB
Ägare: Tobo Solution AB, m fl.

Tack vare segern i lördags (31 januari) har Solkattens Ferrari även fått utmärkelsen ”Månadens Häst” för januari. Glädjande nog i stentuff konkurrens med flera andra Mp-hästar som också lyckats vinna två segrar under månaden.
Utmärkelsen är Solkattens Ferraris andra under kort tid. Även november 2020 fick hästen priset.

Mantorps första STL-seger för året kom i lördags då Andreas Forsberg-tränade Solkattens Ferrari vann klass II-försöket med Örjan Kihlström i vagnen. Förstapriset var 110.000 kr och detta var Andreas andra STL/V75-seger i karriären. Hästen ägs av Tobo Solution AB med flera.

Solkattens Ferrari har utvecklats starkt i Andreas Forsbergs träning. Hästen debuterade i maj i fjol som 4-åring och när hästen kom i Forsbergs träning 1 juli hade den tjänat 18.500 kr på tre starter.
I Forsbergs regi har det nu totalt blivit 14 starter med fyra segrar och lika många andrapris. Efter segern i lördags som inbringade 110.000 kr, totalt 307.500 kr insprunget på drygt ett halvår.
 - Jag brukar vara ödmjuk, men i det här fallet tar jag åt mig ganska mycket av äran. Jag har lagt ned mycket jobb och jag är stolt över att det har gått så bra berättade Andreas Forsberg till Travronden efter loppet.

Segern i lördags kom efter en bra start i andra startförsöket (dock inte lika bra träff för Örjan som i det första försöket) och ledningen togs efter ca 300 m.
Värsta motbudet Bone Hard Flash synade dödspositionen tidigt i loppet och efter ett lugnt förstavarv trissades tempot upp rejält på varvet upp till 2000 m. Örjan Kihlström satt sedvanligt lugn i täten och på upploppet gick Solkattens Ferrari undan till en säker seger på km.tiden 1.16,0/2640 m.
 - Enligt Örjan vann hästen säkrare än vad det såg ut berättar Andreas vidare.

Såväl Solkattens Ferrari som måltvåan Bone Hard Flash är uppfödda i länet. Solkattens Ferrari av Bio Consulting i Söderköping AB och Bone Hard Flash av Tobias J Gustafsson (f d proffstränare på Mantorp).

Nu är Solkattens Ferrari klar för STL-finalen som avgörs på Solvalla lördagen 27 mars. En bra bit fram i kalendern. Solkattens Ferrari återfinns efter segern i klass I-divisionen. Då uppstår frågan.
Hur ska du matcha hästen framöver?
 - Ja du, nu kom det in 110.000 kr och han lämnade därmed lägsta klassen och gick upp i klass I. Förmodligen går han inget försök i klass I innan vi har avverkat finalen 27 mars. Däremot finns ju andra V75-lopp som ej är divisionslopp. Jag tittar lite på ett Stayerlopp på Mantorp 20 februari avslöjar Andreas.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*