Månadens Häst augusti - Ryssebo La Reine
Ryssebo La Reine en vinnare igen! Här på Kalmar med Peter Ingves. Foto: Mikael Rosenqvist/TR Bild.

Månadens häst för augusti har tilldelats Ryssebo La Reine. Det åttaåriga stoet som tränas av Pär Thole gjorde endast en start under månaden. Det slutade med en seger, värd 60.000 kr.

Ryssebo La Reine - sto 8 år efter Kiss Francais – Ulla Gulla. Morfar Super News.
Tränare: Pär Thole a
Skötare: Ann-Kristin Lingh
Uppfödare: ThoCar HB, Hjältevad
Ägare: ThoCar HB, Hjältevad

Kalmar 26 augusti:
Det sista uttagningsloppet i stoserien hade lockat fjorton hästar till start. Ryssebo La Reine fanns placerad på ett springspår på distansen 2160 m. Körande Peter Ingves prickade starten snyggt och kunde slinka ned i en position i 3-par ytter innan den första kurvan. Mp-hästen I’m A Believer som också startade från springspår på tillägg blev kvar i tredjespår och Kim Eriksson forcerade stoet till ledningen efter 350 m och öppningen blev 1.12 första 500 m.
Efter att Kim hade fått dämpa farten en bit, tog Ingves initiativet och körde fram Ryssebo La Reine om Mp-kollegan inför slutrundan. Första varvet hade passerats på km.tiden 1.15,2.
På slutvarvet vilade Ingves Ryssebo La Reine snett bakom I’m A Believer, innan han återigen uppvaktade henne runt slutkurvan.
Redan 250 m kvar ledaren slagen och Ryssebo La Reine utmanades därefter av såväl Beluga West som Gaya De Pervenche. Dessa ston hänvisades till andra- och tredjeplatsen. Ryssebo La Reine vann loppet på ett bekvämt sätt och noterades för fina 1.14,1/2160 m.
Förstapriset uppgick till 60.000 kr. Segern var stoets första sedan augusti 2018, då hon vann en final i Diamantstoet värd 250.000 kr! Totalt har Ryssebo La Reine tagit sju segrar på 29 starter.

Såhär kommenterar Pär Thole utmärkelsen.
 - Skönt att hon är tillbaka i vinnarcirkeln. I fjol gjorde hon bara en start i februari. Efter ett godkänt kvallopp i mars har hon fått några uppbyggnadslopp och comebacken inleddes på Mp 19 april i år.
 - Nu närmar hon sig formen igen och det blir perfekt med finalen på Kalmar nästa fredad med ett förstapris på 150.000 kr.
När kommer ni upp till Mantorp och hämtar priset?
 - Jag har tänkt att matcha henne i lite större lopp framöver och det finns nog inget lopp på Mantorp den närmaste tiden. Vi kanske kommer när ni har nästa V75/STL-dag 2022 om det finns något passande lopp!?
 - Jag vill nämna att min sambo tillika hästens skötare Anki har gjort ett jättejobb under Ryssebo La Reines återuppbyggnadsträning. Skritt varannan dag har gällt i tre månader, avrundar en nöjd Pär Thole.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*