Två Mp-segrar på Färjestad
Perfect Score Ås gled undan till en ohotad seger på 1.13,5a/1640 m från bakspår med William Ekberg. Foto: Lennart Kihlman.

Två Mp-segrar på Färjestad

Nio Mp-hästar kom till start på Färjestad under måndagskvällen. Det resulterade i två segrar genom Stefan P Pettersson-tränade Drill samt Mikael Selins Perfect Score Ås (bilden). Dessutom blev det framskjutna placeringar i ett lärlingslopp för Johanna Lind och Jakob Smith.

Sexårige Readly Express-sonen Drill gjorde säsongens sjätte start. I ett autolopp tillhörde hästen den trion som var mest betrodd. Loppets stora favorit The Flying Eagle forcerades till spets efter 400 m av körande Magnus A Djuse, detta medan Ulf Ohlsson bakom Drill fick nöja sig med positionen utvändigt om ledaren.
Upp till varvning sänktes tempot varvid Björn Goop kände sig tvingad att avancera fram i ”dödens” med In Love d’Ecajeul inför slutrundan.
Tempot var 1.13,9 första 1500 m, och i ingången till sista kurvan anföll Drill i tredjespår. Det ”bet” bra i spåren och han utmanade storfavoriten i ledningen kraftigt i början av upploppet. Drill var också starkast den sista biten och drygade ut segermarginalen till en längd.
Segertiden blev 1.13,1a/2140 m, efter en avslutning sista halvvarvet nedåt 1.10,5. Hästens skötare är Beatrice Fahlstedt och Drill ägs av Millicus AB i Nacka.

Perfect Score Ås spetsvann
Den sista avdelningen på måndagens största spel var ett sprinterlopp bakom bilen. Det öppnades i ett raskt tempo där loppets båda favoriter straffade ut sig med galopp i inledningen. Från ett bakspår och en kurva i tredjespår forcerades Mikael Selin-tränade Perfect Score Ås till ledningen efter 600 m av körande William Ekberg.
Efter passering första 500 m 1.14,1 så fortsatte Mp-hästen i ett jämnt tempo och varvning skedde på km.tiden 1.15,0.
Runt slutsvängen hade Mp-hästen sällskap av Establishment-P Nilsson som också startade från ett bakspår. Den sistnämnda var märkt av den tuffa forceringen i början av loppet och William Ekberg kunde därmed finåka till seger på tiden 1.13,5a/1640 m. Segermarginalen var två längder ned till Calibra V.W.-T Nagel som passerade Establishment kort före mål.
Perfect Score Ås gjorde sin sjunde start för året och detta var Yankee Glide-avkommans andra årsseger.
Stall Markebo i Tjällmo (Mikael Selin) är ägare och som skötare återfinns Selins dotter Hilma.

Lärlingar med tätkänning
Ett lärlingslopp kördes också under kvällen och där deltog två Mp-ekipage, bägge med utmärkta utgångslägen. Maxihill Trot från spår två med Johanna Lind i sulkyn och från spår fem Jakob Smith bakom Back To Work.
I startrusningen var dessa två hästar snabbast ut och Jakob Smith placerade Back To Work, som gjorde första starten sedan nov 2022, i ledningen efter 300 m.
Johanna Lind var framme och övertog med betrodda Maxihill Trot, som öppnade första halvvarvet på 1.13,2. Utvändigt fanns loppets favorit The Bandit med norrmannen Sebastian Rishovd i sulkyn. Denna satte sig lugn utvändigt om Mp-hästen och tempot hölls länge i ett jämnt 15-tempo. I slutkurvan blev det lucka bakom tättrion med två Mp-hästar inblandade. Ledande Maxihill Trot såg länge svårslagen ut men i sista stegen klev The Bandit förbi och vann loppet med ett huvuds marginal.
Bakom tätduon satt Back To Work ”kloss i rygg” och det blev en mycket fin upplevelse för hästen efter en lång tävlingspaus. Maxihill Trot noterades för samma tid som segraren, 1.14,3a/2140 m. Back To Work fick tiden 1.14,5a.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*